Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića.
Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana, te jedne austrijske državljanke.
 
Prvookrivljenom, kao predsedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogucili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovackog društva za savetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna, preneo je portal Index.hr. 
 
Na taj se način švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona evra, piše DORH.
 
Četvrtoj okrivljenoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog trgovackog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljenom i drugookrivljenom pomogla izdavanjem računa, u ime švajcarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savetodavne usluge.
 
Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu. U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili drugookrivljeni i trećeokrivljena, piše DORH.
  • jajesazačinom

    03.09.2019 09:38
    @ Vasilije
    ovaj je malo drugačiji, specifičan, kreće veselo jednom pesmicom, a šta će dalje biti videće se
    https://www.youtube.com/watch?v=219T_LKBmx0
  • Vasilije

    03.09.2019 07:48
    Isti put
    Svi ovi tajkuni imaju isti put. Pljačkaju državu i onda im država još svake godine donira milionske iznose i sve je to ok. Jedina greška ovde jeste što su se Hrvati zamerili Merkelovoj i Putinu pa su naj..ali. A kod nas Miško i Kostić još nikome ne smetaju.
  • hmhm

    02.09.2019 21:37
    @ -1
    ništa vi ne pratite vidim ja, što lokalno, regionalno & globalno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.