Pacoli odustao od trke za predsednika Kosova

Lider Alijanse novo Kosovo i bivši predsednik Kosova Bedžet Pacoli izjavio je večeras da je odustao od kandidature za predsednika Kosova.
Lider Alijanse novo Kosovo i bivši predsednik Kosova Bedžet Pacoli izjavio je večeras da je odustao od kandidature za predsednika Kosova. Time je otvoren put dogovoru između Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) za izbor predsednika.

Pacoli je u intervjuu za Radio-televiziju Kosovo (RTK) večeras rekao da je njegovim posredovanjem, kao i velikim doprinosom američkog ambasadora u Prištini Kristofera Dela i šefa Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta, postignut dogovor između DPK i DSK o izlasku iz sadašnje krize.

Ustavni sud Kosova odlučio je prošle sedmice da je procedura izbora kada je Pacoli bio izabran za predsednika Kosova, bila neustavna.

Pacoli je rekao da će mandat novog predsednika biti od šest do devet meseci, koliko je potrebno da se izmeni član 86. Ustava Kosova kojim se reguliše način izbora predsednika.

Novi predsednik, prema Pacolijevim rečima, biće izabran neposrednim glasanjem građana Kosova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet