Osudili spaljivanje Kurana i nasilje

Američki predsednik Barak Obama i njegov avganistanski kolega Hamid Karzai osudili su nedavno spaljivanje Kurana u Sjedinjenim Američkim Državama i nasilje koje je ovaj incident izazvao u Avganistanu, saopštila je Bela kuća.

Američki predsednik Barak Obama i njegov avganistanski kolega Hamid Karzai osudili su  nedavno spaljivanje Kurana u Sjedinjenim Američkim Državama i nasilje koje je ovaj incident izazvao u Avganistanu, saopštila je Bela kuća.

"Oba lidera osudila su skrnavljenje Kurana, oštro su osudili napad od 1. aprila na sedište Ujedinjenih nacija u Mazar-e-Šarifu (u Avganistanu) i izrazili duboko žaljenje zbog tragičnih gubitaka života", navodi se u saopštenju izdatom nakon jednosatnog video razgovora dvojice zvaničnika.

Obama i Karzai su jasno stavili do znanja da napad i ubijanje nedužnih ljudi predstavlja povredu ljudskog dostojanstva i složili se da je došlo vreme da dve zemlje budu složne, u stremljenju ka zajedničkim vrednostima i ciljevima. Višednevni nasilni protesti u Avganistanu, u kojima je poginulo najmanje 24 ljudi, uključujući sedam radnika UN, usledili su nakon što je 20. marta jedan radikalni američki sveštenik spalio primerak Kurana na Floridi.

  • Andro

    07.04.2011 07:23
    !
    Budalaštine oko stvari koje ne postoje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.