VIDEO: Vozaču iz Srbije koji je kod Praga uzrokovao da voz iskoči iz šina, preti osam godina robije

Uhapšen je vozač kamiona preduzeća iz Preševa koji je u petak ostao da stoji između rampi na pružnom prelazu kraj Praga dok u kamion nije udario putnički voz, prilikom čega je povređeno osmoro ljudi.
On će do suđenja ostati u zatvoru, a zbog ugrožavanja javne bezbednosti i visoke štete od 1,4 miliona evra preti mu kazna do osam godina zatvora.
 
Sud u Pragu je u nedelju odlučio da 68-godišnji vozač kamiona ostane i dalje u pritvoru ukojem je od petka, a policija ga ja optužila za krivična dela ugrožavanja bezbednosti bez umišljaja i štetu zbog toga što je voz iskočio pri sudaru iz šina.
 
"Za to mu preti kazna do osam godina zatvora. Do sada se nija izjasnio zašto je ostao da stoji između spuštenih rampi i nije se sklonio sa prelaza", kazala je danas češkoj agenciji ČTK protparolka češke policije Eva Kropačova.
 
Češka železnička inspekcija saopštila je da je prošlog petka prepodne kamion sa srpskim registarskim tablicama ušao na železnički prelaz u mestu Uhžinjeves kraj Praga uprkos signalu da se rampe spuštaju i zatim, kada su se spustile, ostao dva minuta da stoji, ne pokušavajući da skloni kamion, dok u njega nije udario putnički voz.
 
U sudaru je voz sa 220 putnika iskočio iz šina a osmoro putnika je povređeno i sa lakšim povredama prevezeno u bolnice, dok šteta na kamionu, vozu i pruzi dostiže prema prvim procenama 1,4 miliona evra.
 
Vozovi na toj vrlo prometnoj pruzi saobraćaće do petka ove nedelje samo jednim kolosekom.
 
Češki mediji upozorili su povodom te saobraćajne nezgode da nije neuobičajeno da vozilo ostane između spuštenih rampi ali da češki vozači imaju uputstvo da nastoje da ih probiju i sklone se sa prelaza jer su rampe od lakog materijala.
 
  • DrugNaDrumu

    09.09.2019 22:32
    OK
    samo mislim da je sudar mogao biti izbegnut te da bi posledice vanrednog događaja bile time samo manje.
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/nehoda-vlak-nakladni-auto-uhrineves-praha-vrtulnik.A190906_095121_praha-zpravy_klu/foto/BRZ7dda09_20190906A_Vlak_Kostk14.jpg
  • Brlja

    09.09.2019 17:18
    VOZAČ AMATER
    Jesi li ti to sam smislio, il' ti je neko rekao?
    Ne znaš šta je prethodilo toj situaciji, nisi bio u kamionu pa samim tim o tome ne možeš da pričaš, samo vozač kamiona zna razlog zašto ga nije pomerio, možda je zablokirao i izgubio vazduh, možda se kamion ugasio i nije mogao da upali... ima x razloga, a ti odmah drvlje i kamenje, to je dokaz tvoje inteligencije.
  • DrugNaDrumu

    09.09.2019 17:12
    pa baš lepo
    ako "češki vozači imaju uputstvo da nastoje da ih probiju i sklone se sa prelaza jer su rampe od lakog materijala" zašto ga niko nije upozorio da može da probije rampu? on je siroma stajao zaglavljen između rampi cela 2 minuta, jadan čovek dok je ovaj sve mirno snimao i čekao šta će dalje biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet