16 ubijenih tokom vikenda u Meksiku

U različitim delovima države Tamaulipas, u severnom delu Meksika, tokom vikenda je otkriveno 16 tela, čime se broj pronađenih žrtava nasilja povezanog s drogom povećao na 88 za samo nedelju dana.
U različitim delovima države Tamaulipas, u severnom delu Meksika, tokom vikenda je otkriveno 16 tela, čime se broj pronađenih žrtava nasilja povezanog s drogom povećao na 88 za samo nedelju dana, saopštilo je meksičko ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je 16 tela pronađeno u četiri zajedničke grobnice u okolini San Fernanda. U Meksiku deluje sedam glavnih narkobandi, koje se sukobljavaju jedne sa drugima i sa meksičkim vojno-bezbednosnim snagama, što je rezultiralo brojnim žrtvama.

Od decembra 2006. godine registrovano je više 34.600 mrtvih u tim sukobima, a više od 5.000 se vodi kao nestalo, od kojih su mnogi, kako se pretpostavlja, bili žrtve nasilja vezanog za drogu, navela je Komisija za ljudska prava. Meksički predsednik Felipe Kalderon je pre pet godina uključio i vojsku u akcije suzbijanja narkokartela, ali do danas nije uspeo da zaustavi nasilje u zemlji, podseća AFP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet