Desetine hiljada ljudi na ulicama Pariza zbog zakona o potpomognutoj oplodnji

Više od 40.000 građana učestvovalo je na protestima u Parizu, organizovanim protiv nacrta zakona koji odobrava lezbejkama i samim ženama da zatrudne uz medicinsku pomoć.
Zakon o bioetičnosti, usvojen je prošlog meseca u Donjem domu parlamenta, predviđa ukidanje trenutnog ograničenja in vitro oplodnje (IVF) na heteroseksualne parove.
 
Među učesnicima protesta bili su i protivnici zakona koji je hteo da uvede Makronov prethodnik Fransoa Oland, a koji je predviđao istopolne brakove.
 
 
Mediji su preneli da je na protestima bilo 74.500 demonstranata, dok su organizatori naveli da je bilo oko 600.000 učesnika.
 
Pojedini učesnici nosili su transparente na kojima je pisalo "Gde je moj otac", a među učesnicima su bili predstavnici katoličkih grupa i desničari, prenosi Gardijan.
 
Demonstranti su uzvikivali "Pravda, jednakost, očinstvo" i "Svakome treba otac".
 
Među učenicima su bili penzioneri i parovi za malom decom, a primećeno je i prisustvo pristalica desničarske stranke Marin Le Pen, kao i stranke "Republikanci".
 
- Protest je upozorenje vladi - rekao je jedan od učesnika protesta.
 
Pre nego što stupi na snagu, zakon bi trebalo da bude usvojen i u Senatu.
 
Prema zakonu koji je trenutno na snazi u Francuskoj, samo heteroseksualni parovi koji su u braku ili žive zajedno više od dve godine imaju pravo da uz medicinsku pomoć začnu dete.
 
Prema istraživanju sprovedenom prošlog meseca više od 65 odsto Francuza podržava izmene zakona o bioetičnosti.
  • Francuzi ubiše seks

    07.10.2019 17:07
    Mnogo oni vole ženska prava...
    Kao prvo, treba biti veoma naivan pa misliti da vlada odobrava ovakve stvari kako bi pomogla samim ženama.

    Kao drugo, vreme će pokazati broj eksperimenata i šta će sve te labaratorije raditi prilikom osemenjavanja kako bi dobili svoju DNA verziju deteta.
    A onda ćemo imati šokirane majke i proteste zbog toga.

    Naučnicima je pre više od deceniju dozvoljeno da eksperimentišu sa ljudskim fetusima, menjaju DNA, igraju se sa genima i ukrštaju sa ko zna čime, osmišljavajući genijalne verzije robova i vojnika za buduće vlade i svetske poretke.

    Međutim, sve to pada u vodu ako nemate inkubatore ili mašine za rađanje.
    A tu stupaju na scenu "ženska prava", naivne žene i njihove "vlade koje ih mnogo vole i brinu se za ostvarivenje njihovih prava".
    Ma, još će da im plaćaju postupak osemenjavanja, samo polako.
    Živi bili pa videli.
  • Vidoviti Limanac

    07.10.2019 07:23
    Kakve budalaštine
    Nisu mi jasni ovakvi što se bune za ovakve stvari!
    Čak i da se usvoji ja da sam lezbejka lako bi ovo obišao. Brate mili platiš nekom brak, dobiješ termin, odradiš oplodnji i lepo razvod. Svi srećni i zadovoljni.
    ali ovakvi koji se bune oko ovakvih tema ni ne razmišljaju da se ovakvi zakoni i odluke lako obiđu ako se želi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.