Francuski ministar priznao bezbednosni propust

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner priznao je bezbednosni propust.
Francuski ministar priznao bezbednosni propust
Foto: Pixabay
Kastaner priznaje da je bezbednosni propust to što nisu primećeni znaci radikalizacije policijskog službenika, koji je u četvrtak ubio četvoro ljudi u pariskoj prefekturi policije.
 
Kristof Kastaner rekao je danas za radio Frans enter da je ranije taj službenik pred kolegama "opravdavao" islamističke ekstremističke napade 2015. godine na francuski list "Šarli ebdo", ali da tada o tome nije sastavljen zvaničan izveštaj, mada je pokrenuta interna i sudska istraga.
 
Taj dugogodišnji policijski službenik je nožem ubio četvoro kolega u četvrtak, a potom ga je drugi kolega policajac ubio u samoodbrani. Tužilac za borbu protiv terorizma rekao je da je napadač verovatno bio u kontaktu s članovima ultrakonzervativnog islamističkog pokreta.
 
Njegova supruga, koja je bila privedena, puštena je bez ikakvih optužbi, rekao je Kastaner.
 
Ubica, policijski službenik Mikael Arpon, programer, po izveštajima je bio miran i nije pravio probleme. Naknadno je utvrđeno da je prešao u islam i da je bio radikalizovan. Bio je pod zakletvom čuvanja državne tajne jer je kao programer imao pristup poverljivim dokumentima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet