Samoopredeljenje traži odbacivanje glasova iz centralne Srbije

Samoopredeljenje je zatražilo da budu odbijeni glasovi dopremljeni na Kosovo iz centralne Srbije, posle vesti o "trovanju zaposlenih u službi za glasanje putem pošte".
Samoopredeljenje traži odbacivanje glasova iz centralne Srbije
Foto: Pixabay
"Državni organi treba da ispitaju uzrok trovanja kao i to što paketi pristižu iz Srbije na organizovani način. Ovi paketi nisu poslati putem pošte, kako je predviđeno Zakonom o izborima, već ih je na ilegalan način unela srpska Kancelarija za vezu. Ovakvi, nelegalno dopremljeni glasovi, moraju biti odbijeni", navode iz ove stranke.
 
Do sada nijedan organ vlasti sa Kosova, od policije, preko tužilaštva, do samog CIK-a, nije dao zvanično objašnjenje toga šta se dogodilo prilikom prebrojavanja glasova iz Srbije, dok su iz prištinskog KBC-a saopštili da su primili pacijente sa blagim svrabom i bez znakova infekcije.
 
Samoopredeljenje kao sporno navodi i to što su glasovi iz centralne Srbije na Kosovo prevezeni uz logističku podršku Kancelarije za vezu, dok je ranijih godina to činio Oebs, a glasove je prikupljao Komesarijat za izbeglice Republike Srbije. Ove godine, kako je OEBS sam saopštio, nisu učestvovali u transportu glasova iz Srbije.
 
Prištinski mediji Indeksonline navodi da je na Kosovo stiglo oko 5.000 glasova, od kojih je CIK odobrio 3.782 koje je srpska Kancelarija za vezu, na čelu sa oficirom za vezu, Dejanom Pavićevićem prevezla iz Kosovske Mitrovice u Prištinu.
 
Ovaj mediji dodaje da su ti glasovi, pre dovoženja u Prištinu, jednu noć ostali u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.