Škotska se sprema za referendum o nezavisnosti 2020.

Škotska mora da održi referendum o nezavisnosti 2020. godine i uskoro će zatražiti nadležnosti potrebne da bi on bio zakonit, izjavila je liderka Škotske nacionalne partije Nikola Stardžeon.
Škotska se sprema za referendum o nezavisnosti 2020.
Foto: Pixabay
"Naš posao je da donesemo nezavisnost. Moj apel je da referendum mora da se desi sledeće godine. I mi se pripremamo", rekla je ona na konferenciji vodeće škotske stranke u Aberdinu.
 
Najavila je da će do kraja godine zatražiti prenos nadležnosti koji ne ostavlja nikakvu sumnju u legalnost referenduma.
  • Deks

    18.10.2019 12:46
    @Sava Moreplovac - "U Srbiji i Vojvodini živi isti narod" - ne slažem se sa tom tvrdnjom. Naprotiv mi Vojvođani se dosta razlikujemo od Beograda i uže Srbije. Najsličniji Vojvođanima su stanovnici istočne i jugoistočne Srbije ali oni sami su dosta potlačeni u okviru Srbije. Mi Vojvođani imamo posebni identitet kojeg je oblikovala naša istorija, uvek smo bili kritični prema centralističkoj državi kojom smo pripadali: Beču, Budimpešti ili Beogradu. Pod pojmom Vojvođani podrazumevam naravno sve građane Vojvodine bez obzira na etničku pripadnost i smatram podele po etničkoj ili verskoj pripadnosti neprihvatljivim jer je to privatna stvar pojedinca. Argument kako je "prirodno da Vojvodina pripada Srbiji jer su Srbi većina u Vojvodini" ne stoji jer po toj logici Austrija ili Švajcarska bi trebalo da su pokrajine u okviru Nemačke a ne nezavisne države. Od kako je sveta i veka države su se formirale ne po etničkom kriterijumu.
  • Milos

    17.10.2019 17:31
    @v
    Posto si dokon sa tolikim pisanjem, evo ti kontraargument:od Skota jos mozemo da napravimo prijatelje od Engleza nikako. A od tebe sam i bolji i veci vojvodjan.
  • V

    17.10.2019 16:08
    @Milos
    kontraargument… bar 1 ako imate...
    Ako ne, završili smo raspravu.
    Izgleda vam je motiv pisanja "komentara" isključivo prepucavanje i vređanje. Drugo ne umete.

    Uzgred, moj prvi komentar je imao približno jednak broj pluseva i minuseva. A onda, u roku od samo 1 sata, broj minuseva se duplirao pa onda satima ostao isti.

    To je još 1 dokaz da je 1 pojedinac (režimski bot i mrzitelj Vojvodine) našao način da manipuliše brojem pluseva i minuseva i naruši slobodu govora koju nam nudi 021.
    Stoga se broj pluseva i minuseva mora uvek uzeti sa rezervom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.