Lideri EU bez dogovora o Severnoj Makedoniji i Albaniji

Lideri EU prekinuli su rano jutros razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Severnom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra.
Lideri EU bez dogovora o Severnoj Makedoniji i Albaniji
Foto: 021.rs
Dve zemlje očekivale su da na samitu dobiju zeleno svetlo za početak pregovora o pridruživanju EU, ali Evropska komisija insistirala je da budu ispunjeni svi kriterijumi.
 
Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da odobri ijednoj novoj državi da pristupi EU dok se procedure proširenja ne unaprede, dok se Holandija protivila kandidaturi Albanije.
 
"Nismo doneli zaključak danas, ali sutra ćemo nastaviti da raspravljamo o tome", izjavio je finski premijer Anti Rine, čija država trenutno predsedava EU.
 
Upitan o šansi da se pronađe kompromis, on je kazao da nije siguran da je to moguće, ali da se nada da je moguće postići sporazum.
  • @Ptić Rugalac

    19.10.2019 00:38
    Promenuli su ime Makedonije zbog problema sa Grcima a ne zbog problema sa Eu. Ti se slobodno okreci Turcima i Kazahstanu, u evroazijskoj uniji, mozes slobodno i da odes tamo, tamo je super.
  • Ptić Rugalac

    18.10.2019 11:48
    Poltronstvo
    Super je to. Promene čak i ime države (ispred dotadašnjeg imena dodali pridev "severna"), a ono - jok, ništa od početka pregovora. Mi pametniji se već okrećemo Evroazijskoj uniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet