El Čapov sin oslobođen posle nereda na ulicama Meksika

Meksička policija oslobodila je sina poznatog narko bosa El Čapa nakon što su zbog njegovog hapšenja prethodno izbili neredi u kojima je poginulo najmanje osam osoba.
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador smatra da je policija pravilno postupila kada je pustila na slobodu El Čapovog sina i da je ta odluka spasla mnoge živote.
 
Naime, ubrzo nakon što je policija uhapsila Ovidija Gusmana Lopesa tokom rutinskog pretresa njegove kuće, na ulicama Kuliakana došlo je do sukoba između snaga bezbednosti i pripadnika moćnog narko kartela Sinaloa. U sukobima je ubijeno najmanje osam osoba, a više od 20 ih je ranjeno.
 
Tokom sukoba pripadnici kartela ubrzo su nadjačali policiju i ona se povukla da bi sprečila žrtve i zaštitila vlastite živote, rekle su vlasti. Istovremeno, napadači su preplavili gradske ulice i palili automobile.
 
Portparol državne policije potvrdio je da je više zatvorenika pobeglo iz zatvora za vreme haosa, ali njihov tačan broj nije poznat.
 
Jedan od najmoćnijih svetskih narko bosova, 62-godišnji El Čapo, osuđen je na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet