Zbog štrajka u Francuskoj tri dana poremećen železnički saobraćaj

U Francuskoj je danas treći dan štrajka kojim je poremećen saobraćaj vozova, što bi moglo da potraje, jer se zaoštrava ton između sindikata i železničkih prevoznika s jedne strane, i Vlade, s druge.
Zbog štrajka u Francuskoj tri dana poremećen železnički saobraćaj
Foto: Pixabay (ilustracija)
Po državnoj železnici SNCF, danas je stanje bolje u oblasti Pariza, ali je "veoma teško" na zapadu Francuske. Osoblje SNCF-a je obustavilo rad zbog jedne železničke nesreće koja, kako kažu, potvrđuje opasan manjak osoblja.
 
Zbog toga zahtevaju svoje "pravo na penziju" u slučaju "ozbiljne i neposredne opasnosti po život ili zdravlje". Ali, uprava SNCF i Vlada smatraju da to ne bi bilo opravdano i štrajk je proglašen za ilegalan.
 
Nesreća koja se dogodila u sredu uveče, razgnevila je železničare. Voz između Šarlevil-Meziera, kod belgijske granice, i Remsa, 85 kilometara na jug, naleteo je na kamionski konvoj na prelazu puta preko pruge.
 
Povređeno je jedanaest ljudi, među kojima i mašinovođa voza koji je, uprkos povredama, morao da se brine za putnike, jer je bio jedini službenik SNCF u vozu, pošto postoji manjak konduktera.
 
Sindikati upravo spominju da nedostatak konduktera stvara rizik po bezbednost putnika, dok uprava tvrdi da je tako "već decenijama", te i time osporava osnovanost sadašnjeg štrajka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.