Erdogan zabranio elektronske cigarete u Turskoj

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da nikad neće dozvoliti kompanijama koje proizvode elektronske cigarete da svoje proizvode prodaju u Turskoj, apelujući na Turke da umesto cigareta konzumiraju čaj.
Erdogan zabranio elektronske cigarete u Turskoj
Foto: Pixabay
Govoreći na skupu protiv pušenja u Istanbulu, Erdogan je rekao da je naredio ministru trgovine da "nikad" ne dozvoli ulaz elektronskim cigaretama u Tursku, ističući da se duvanske kompanije bogate trovanjem ljudi.
 
"Oni su zatražili od nas mesto i dozvolu da proizvode te elektronske cigarete. Mi tu dozvolu nismo i nećemo dati. Ako je to njihova investicija u Turskoj idite i investirajte na nekom drugom mestu", rekao je Erdogan.
 
U Turskoj je 2016. godine godine registrovano 27 odsto pušača od ukupne turske populacije starijih od 15 godina, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, što je manje za četiri odsto u odnosu na 2010. godinu. Većinu pušača čine muškarci.
 
Iako samo konzumiranje elektronskih cigareta u Turskoj nije zabranjeno, kupovina ili distribucija jeste. I pored zabrane, elektronske cigarete nalaze put do potrošača preko interneta.
 
Erdogan, koji je poznat po tome što ne podnosi alkohol i cigarete, često poziva Turke da ostave pušenje i alkohol. Njegova Vlada je 2013. godine zabranila sve reklame, promocije i sponzorske ugovore za alkohol i duvanske proizvode.
  • Mastodont

    22.10.2019 12:56
    I eto na keca stvoreno crno tržište. Koliki debil treba da budeš da pomisliš da možeš da zabraniš tako nešto.
  • Nemanja

    21.10.2019 12:38
    Camel
    Ko bi normalan pored turskog Camela i Marlboroa trosio "USB cigarete"?!@?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.