Stražar u nacističkom logoru: Čuo sam vrištanje, nisam znao da ih ubijaju gasom

Nekadašnji stražar u nacističkom koncentracionom logoru Štuthof rekao je ove nedelje na svom suđenju da je jednom video odvođenje ljudi u gasnu komoru dok je bio raspoređen u logoru.
Bruno Dej (93), nekada redov u SS jedinicama, tereti se za saučesništvo u ubistvu po 5.230 tačaka, na osnovu toga što je kao stražar pomagao funkcionisanje logora u periodu 1944-1945. Suđenje je počelo 17. oktobra.
 
Agencija DPA je prenela da je Dej, upitan šta je tačno video sa svog stražarskog tornja, rekao da je video kako "ljude uvode unutra, u gasnu komoru i da se vrata zaključavaju".
 
Nekadašnji esesovac je izjavio i da je uskoro potom čuo vrisku, ali da "nije znao da ih ubijaju gasom".
  • Marko

    27.10.2019 11:58
    Ovako će i SNS botovi da pričaju kad devastiranost zemlje bude previše za ignorisati, jao pa nismo znali nismo imali zbora i ostale naknadne pameti i opravdanja. Nacizam i fašizam ne postoje bez svojih sitnih podanika.
  • Soroševski

    27.10.2019 10:42
    Verovatno je mislio da igraju masne fote.
  • Foti_Fajv

    27.10.2019 10:34
    A nije mu bilo cudno sto se niko ne vraca. Koji licemeri dobro su se setili da mu sude, mogli su sacekati jos malo pa da napuni 100 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.