Umesto Vikipedije predloženo da se napravi Velika ruska enciklopedija

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se Vikipedija u Rusiji zameni novom Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku, javlja Sputnjik.
Umesto Vikipedije predloženo da se napravi Velika ruska enciklopedija
Foto: Pixabay
"Što se tiče Vikipedije - bolje da je zamenimo Velikom ruskom enciklopedijom u elektronskom obliku. To će, u svakom slučaju, biti pouzdane informacije, predstavljene u dobrom, savremenom obliku", rekao je Putin na zasedanju Saveta za ruski jezik.
 
U septembru je saopšteno kako bi moglo biti izdvojeno skoro 1,7 milijardi rubalja za stvaranje ruskog pandana Vikipediji u periodu od 2020. do 2022. godine, a odgovarajuću subvenciju planiraju da dodele izdavačkoj kući "Velika ruska enciklopedija".
 
O tome je, kako navodi Sputnjik, bilo reči u predlogu nacrta zakona saveznog budžeta za period od 2020. do 2022. godine.
  • Predlog

    06.11.2019 16:02
    Ma uzmeš Copy, onda Paste Wikipediu, pa posle translituješ u ćirilicu.
    I gotov posao.
  • /

    06.11.2019 15:41
    /
    pa zar wiki ne moze svako uredjivati?

    to se vidi najvise po ovdasnjim pojmovima
  • qwuz

    06.11.2019 14:35
    @Marko
    Oni koje zanima nauka znaju engleski i tamo čitaju. Srpsko-hrvatsko-bosanska vikipedija služi onima koji "slabo divane ingliški", a na nivou je vikipedija lokalnih evropskih dijalekata (limburški, ligurijski, korzikanski). Meni jedino služi da vidim kako se nešto zove na srpskom, a i to bih realno trebao da batalim, jer ne bi trebalo da me zanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet