U sudaru autobusa sa srednjoškolcima i kamiona u Slovačkoj 12 mrtvih

U sudaru autobusa sa srednjoškolcima i kamiona u Slovačkoj danas je poginulo 12 ljudi, kažu zvaničnici koji su najpre rekli da je taj broj veći.
U sudaru autobusa sa srednjoškolcima i kamiona u Slovačkoj 12 mrtvih
Foto: Pixabay
Policija i vatrogasci kažu da se nesreća dogodila u gradu Nitranske Hrnciarovce, 100 kilometara istočno od glavnog grada, Bratislave.
 
Povređeno je oko 20 ljudi.
 
Vatrogasci kažu da broj poginulih i povređenih nije konačan.
 
Saučešće roditeljima koji su izgubili decu u toj nesreći su izjavili slovačka predsednica Zuzana Caputova i premijer Peter Pelegrini koji je prekinuo posetu Kipru.
 
Na fotografijama koje je objavila policija se vidi prevrnut kamion iz koga je ispao kamen koji je prevozio, i autobus prevrnut na bok, u jarku.
 
Kompanija "Ariva" je saopštila da je to njen autobus koji je putovao iz mesta Nitre, u blizini mesta nesreće, ka gradu Jelenecu. Nije rečeno koliko je putnika bilo u autobusu.
  • '

    13.11.2019 22:02
    tuga
    Arriva kao prevoznik vozi i u Srbiji, a deo je nemačke DB grupacije koja se bavi logistikom. Na naše tržište uletela je voljom nekih železničara da železnica na delu svoje mreže - nestane, da se izbaci sa tržišta, a da niskim cenama bude konkurent drugim našim prevoznicima.
    https://arriva.rs/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.