Holandija zbog zagađenja smanjuje maksimalnu brzinu na auto-putu na 100 km/h

Vlada Holandije smanjiće ograničenja maksimalne brzine na autoputevima u nameri da smanji emisiju štetnog azot-oksida.
Holandija zbog zagađenja smanjuje maksimalnu brzinu na auto-putu na 100 km/h
Foto: Pixabay
Holandski premijer Mark Rute objavio je da će na mnogim državnim autoputevima maksimalna ograničenja brzine biti smanjena sa sadašnjih 130 kilometara na sat na 100 km/h.
 
Ova odluka znači da je Rute popustio pod pritiskom, jer je njegova konzervativna Narodna stranka za slobodu i demokratiju u holandskoj javnosti poznata kao "vroom vroom" partija, zbog podrške vozačima motorizovanih prevoznih sredstava.
 
"Neverovatno sam nesrećan što ograničenje 130 nestaje", iskreno je rekao Rute.
 
Mera je usledila posle odluke Vrhovnog suda Holandije iz maja ove godine, kojom je odlučeno da Vladina pravila o davanju dozvola za projekte koji emituju azot-oksid krše zakone Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine. Odluka Vrhovnog suda dovela je do zamrzavanja dozvola za mnoge građevinske projekte u zemlji.
  • volina iz kladionice

    14.11.2019 15:17
    Zamislite nase kompleksase sa sagorelim nemackim lizmuzinama kako bi prsli da se kod nas ovako nesto usvoji?
  • Stefan

    14.11.2019 12:03
    Pa u Njemačkoj na večini autoputeva i nema nikakvog ograničenja, ovi u Holandiji nisu normalni svi novi automobili su predviđeni po bezbednosnim sistemima za mnogo veće brzine. Brzina uopšte nije problem koliko je kod nas problem sa ljudima koji ne poznaju osnovne propise i taj način ugrožavaju bezbnost ostalih učesnika u saobraćaju. Eto u jednoj Njemačkoj može da se vozi i 300 ako imaš takvo auto
  • Лука Лабан

    14.11.2019 08:07
    Бабић и Дробњак у делиријунму због овог.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet