Pojedinim bivšim pripadnicima OVK oduzeti pasoši i zabranjen put u inostranstvo

Predsednik Udruženja ratnih veterana "OVK", Hisni Gucati, potvrdio je za KosovoPress navode medija da su pojedinim bivšim pripadnicima "OVK" oduzeti pasoši i da im je zabranjeno da putuju u inostranstvo.
Pojedinim bivšim pripadnicima OVK oduzeti pasoši i zabranjen put u inostranstvo
Foto: Pixabay
"Pasoši su im oduzeti i nekima od njih nije dozvoljeno da putuju u inostranstvo, zato imamo utisak da će prve optužnice biti podignute. Verujemo da će do toga doći u toku ovog meseca, ili u decembru", rekao je Gucati, prenosi Kossev.
 
On tvrdi da su ovo potvrdili i predstavnici međunarodne zajednice na sastancima i podseća da je dosad oko 250 članova Udruženja ratnih veterana "OVK" primilo pozive.
 
Prema evidenciji KoSSeva, do sada su 84 osobe javno saopštile da su dobile poziv suda. Velika većina su bivši pripadnici "OVK".
 
Gucati je rekao i da fond kosovske vlade za pravnu pomoć optuženima pred Specijalnim sudom iznosi 1,5 miliona evra, što, po njemu, neće biti dovoljno. Prema pisanju medija, do sada je 70.000 evra podeljeno četvorici - Ljahiju Brahimaju (40.000 evra), Suljejmanu Seljimiju (13.822 evra), Samiju Ljuštakuu (9.187 evra) i Mahiru Hasaniju (6.991).
 
Fondom upravlja Kancelarija za pravnu pomoć Ministarstva pravde, koja je inače pod istragom tužilaštva u Hagu zbog ometanja istrage, a do sada su ispitani direktor Driton Ljajći, službenik kancelarije Riljind Beriša, kao i kosovski ministar pravde u ostavci, Abeljard Tahiri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.