VIDEO: Protest nemačkih farmera, 5.000 traktora ide ka Berlinu

Više hiljada traktora kreće se od jutros ka Berlinu u okviru protesta farmera zbog poljoprivredne politike nemačke vlade.
Policija kaže da se u Berlinu danas očekuje oko 5.000 traktora i 10.000 poljoprivrednika koji protestuju protiv planiranih propisa o zaštiti životne sredine koje smatraju preterano restriktivnim.
 
Demonstranti planiraju da blokiraju šire područje prestonice sporim kretanjem konvoja traktora koji treba da se okupe kod čuvene Brandenburške kapije.
 
Vlada kancelarke Angele Merkel je u septembru utvrdila predloge više propisa, među kojima i stroža ograničenja upotrebe pesticida i herbicida radi zaštite insekata, kao i upotrebe đubriva s ciljem zaštite podzemnih voda.
 
Poljoprivrednici kažu da bi vlada trebalo da sarađuje sa njima i sa ekološkim grupama kako bi pronašli načine za zaštitu životne sredine uz očuvanje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.
 
Merkel je pozvala vođe protesta na razgovore početkom decembra.
 
  • *

    26.11.2019 12:30
    oooops!
    vesti u boji iz Nemačke ovih dana, giga fabrike za zelenu energiju, roboti za zamenu 18000 duša umesto bankrota, istorijska krađa u silikonskoj saksoniji, a na ulici umesto Tesle traktori. Nimalo im nije dosadno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.