VIDEO: Nevini proveli u zatvoru 36 godina

Nakon 36 godina iza rešetaka, tri muškarca iz Baltimora su oslobođena pošto je utvrđeno da su osuđeni za ubistvo iz 1983. koje nisu počinili.
Alfred Čestnat, Rensom Votkins i Endru Stjuart su proglašeni nevinim, više od tri decenije nakon što su osuđeni za ubistvo srednjoškolca Devit Daketa.
 
Čestnat je vreme provedeno u zatvoru opisao kao "pakao".
 
U vreme ubistva Čestnat i Votkins su imali 16 godina, a Stjuart 17. Oni su oslobođeni zahvaljujući Česnatovom zahtevu za informaciju, kojim je otkrio novi dokaz kojem njegovi advokati nisu imali pristup tokom suđenja. On je sve vreme tvrdio da je nevin. Upravo zbog toga mu nije odobreno ranije oslobađanje.
 
Za CNN je rekao da nije tražio pravdu za sebe.
 
"Sve što sam uradio za sebe, učinio sam i za njih dvojicu", rekao je Čestnat misleći na Votkinsa i Stjuarta.
 
Četrnaestogodišnji Daket je navodno ubijen iz vatrenog oružja, zbog jakne košarkaškog tima univerziteta Džordžtaun. Takva jakna je kasnije pronađena u Čestnatovoj spavaćoj sobi, ali na njoj nije bilo krvi ni rupe od metka.
 
Advokati su rekli da su bili šokirani kada su videli koliko je dokaza skrivano od njih i porote. Inače, osumnjičena trojica momaka su bila ispitivana bez prisustva roditelja. Potencijalnim svedocima, koji su zajedno bili ispitivani, rečeno je da usaglase svoje priče, rekli su Čestnatovi advokati. Od odbrane su sakriveni i podaci o jednom tinejdžeru koji je nakon pucnjave viđen u jakni koja izgleda poput Daketove. 
 
  • Lenka

    27.11.2019 09:35
    */*/*/*/
    Ko će njima da vrati život...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.