Zamenik direktora policije premešten na drugu poziciju zbog pitanja "Znaš li ti ko sam ja?"

Zamenik direktora policije austrijske pokrajine Štajerske Aleksander Gaiš premešten je na drugu dužnost zbog pretećeg razgovora s kolegom.
Zamenik direktora policije premešten na drugu poziciju zbog pitanja "Znaš li ti ko sam ja?"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Gaiš je pretio kolegi koji je dežurao na telefonskoj centrali policije samo zato što nije znao ko je on.
 
Razgovor visokog funkcionera policije dospeo je do medija, nakon što se više od dva meseca ništa nije učinilo u ovom slučaju.
 
Gaiš je, u razgovoru, bio zaprepašćen time što policajac koji je dežurao nije znao da je on zamenik direktora policije i pretio mu je disciplinskim merama.
 
Telefonski razgovor je, nakon objave u medijima, dospeo na analizu kod Ministarstva unutrašnjih poslova, a dok se ne donese procena da li je bilo nedoličnog ponašanja, Gaiš je premešten u Saveznu službu za strance i azilante u Leobenu.
 
Ministarstvo, međutim, ne sprovodi istragu samo oko nedoličnog ponašanja visokog oficira policije, već i traži lice koje je razgovor prosledilo medijima.
 
Gaiš je odranije poznat javnosti, pošto je na dužnosti direktora policije Graca 2005. opisao jedno traženo lice kao "ciganski tip".
  • Miško

    05.12.2019 03:57
    Ja bih njega da bude direktor na metli i lopati kod nas u jkp čistoća i polako nijma bi mogao da govlri jel znate vi ko sam jaaaa
  • Lider nad

    28.11.2019 11:11
    Liderima
    Zato je to Austrija a mi ... mi smo lider regiona
  • Zoran.nl

    28.11.2019 11:08
    Javni sektor
    @Zoran.nl 28.11.2019 • 07:36
    Javni sektor
    .... Zbog male grupe profitera ispaštaju milioni poštenih ljudi."

    pravilnije : zbog velike grupe profitera ispasta mali broj normalnih ljudi koji jos uvek zive ovde

    TAČNO, TO SI PUNO LJEPŠE OBJASNIO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.