Rusija dozvolila upotrebu nacističkih simbola u naučnim radovima, literaturi i umetnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se dozvoljava upotreba nacističkih simbola u naučnim radovima, literaturi i umetnosti pod uslovom da se osuđuje nacizam, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici za pravno informisanje.
Rusija dozvolila upotrebu nacističkih simbola u naučnim radovima, literaturi i umetnosti
Foto: Pixabay
Potpisani ukaz predstavlja dopunu Člana 6 Zakona o obesmrćivanju pobede sovjetskog naroda nad nacistima na Istočnom frontu u Drugom svetskom ratu i Člana 1 Zakona o borbi protiv ekstremističkih aktivnosti, prema kojem se ekstremističkom aktivnoću, između ostalog, smatra i javno isticanje nacističkih simbola.
 
Prema dopuni zakona, javno isticanje nacističkih simbola u nauci, literaturi i umetnosti, kao u upotreba u obrazovne i informativne svrhe, neće se smatrati ekstremizmom ukoliko se nacistička ideologija predstavi negativno i pod uslovom da nema naznaka njene propagande ili opravdavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet