Uskoro u funkciji stočno groblje u Banjaluci

Na Manjači kod Banjaluke do kraja ove godine biće u funkciji stočno groblje, čime će biti rešen višegodišnji problem zbrinjavanja životinjskog otpada, prenela je Fena.
"Izgradnjom ovog groblja, Banjaluka će biti prva lokalna zajednica u RS koja će na kvalitetan način rešiti pitanje zbrinjavanja životinjskog otpada i uslova za brigu o životinjama. Ovde će biti obavljani ukopi uginulih ili eutanaziranih životinja", najavio je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.
 
Prema najavama iz tog centra, stočno groblje locirano je na Manjači, odnosno na lokaciji nekadašnje poljoprivredne farme na kojoj se ukopavanje životinjskog otpada odvijalo i do sada, ali na nepropisan način, uz nepostojanje osnovnih sanitarno-tehničkih uslova koje bi stočno groblje trebalo da ispunjava.
 
Izgradnja groblja, na površini od 10.000 kvadratnih metara, privodi se kraju, i, kako najavljuje Ilić, trebalo bi da bude u funkciji do kraja ove godine.
 
Načelnik banjalučkog gradskog Odeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman naglašava da će životinje biti ukopavane uz nadzor veterinarskih inspektora i propisanu proceduru. Ističe da je u cijelom procesu veoma značajna uloge buduće higijeničarske službe.
 
Izgradnjom stočnog groblja biće rešen problem sa sahranjivanjem uginulih kućnih ljubimaca. Naime, u izdvojenom delu groblja biće smeštene parcele za ukop kućnih ljubimaca, gde će građani, takođe uz propisanu proceduru, moći da sahrane svog kućnog ljubimca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.