Hrvatski generali u penziji se pobunili protiv koncerta Lepe Brene u Zagrebu

Koncert Lepe Brene u Zagrebu zasmetao je hrvatskim generalima u penziji koji su tražili od državnih organa da tim povodom preduzmu mere.
Povodom koncerta Lepe Brene u Zagrebu, četvorica penzionisanih hrvatskih vojnih generala zatražila su od državnih organa da preduzmu mere po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to srpska pevačica ili pak najviši srpski zvaničnici, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u, kako navode, agresiji na Hrvatsku.
 
Pod naslovom "Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu", Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedelju su u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslovenske zastave sa zvezdom petokrakom, pod kojom su, kako tvrde, počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom, i zapitali se "je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnog grada suverene i međunarodno priznate države".
 
"U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i 'dela'. Je li to ista ona Lepa Brena koja se 'naslikavala' u Brčkom za vreme velikosrpske agresije u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude", upitali su penzionisani generali i dodali kako "sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jeste".
 
Upitali su da li je "slučajno da se ovo vređanje i sramoćenje odvija u Adventu, u Zagrebu i nedelju dana pre izbora za predsednika Republike Hrvatske".
 
"Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskog glavnog grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu?", kažu penzionisani vojni generali u saopštenju.
  • A

    16.12.2019 21:03
    Kod nas
    Sva njihova lica i dela prolaze na velika vrata
  • Lala

    16.12.2019 18:26
    Sramota
    To je slika (ovi "generali') hrvatske danas. Bolesno nema šta. U toj SFRJ oni su uživali sve blagodeti, što normalan čovek nemože ni da zamisli, sve dok nisu izazvali sukobe na celoj teritoriji bivše zemlje, a zarad par bednika da ih ne na zovem ljudima, (Njofra, Alija, Sloba)
  • @srđan

    16.12.2019 17:00
    Ja sam Jugosloven
    A ko je ovu "domovinu" napao? Jugoslaviju nisu izdale ustaše Tuđman, Šušak, Glavaš, Tompson i ostali, jer je oni naprosto izdati ne mogu. Ustaše ne mogu izdati Jugoslaviju, mogu je samo napasti. Jugoslaviju su izdali oni članovi SKJ i pripadnici JNA koji su su služili Miloševiću i četništvu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet