Oštećeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju u Slovačkoj

Nepoznati vandali oštetili su na desetine nadgrobnih spomenika na jevrejskom groblju na severu Slovačke, saopštili su danas policija i grupa Remember koja radi na očuvanju tog mesta.
Oštećeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju u Slovačkoj
Foto: Pixabay
Grupa je saopštila da je na groblju u mestu Namestovo srušeno i oštećeno 59 nadgrobnih ploča. Slovačka jevrejska zajednica nazvala je to "neviđenim varvarskim činom".
 
Groblje koje potiče iz druge polovine 18. veka decenijama je bilo zanemareno pre nego što je organizacija Remember započela obnavljanje 2010. godine.
 
Policija je saopštila da istražuje napad.
 
Predstavnik organizacije Remember Karol Kurtulik je rekao da će njegova grupa istrajati u svojim naporima da sačuva lokaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet