Izraelska vojska: Sprečen napad na Netanjahua

Iraelska vojska je saopštila da je iz Pojasa Gaze ispaljena raketa u vreme kada je premijer Benjamin Netanjahu u gradu Aškelonu bio na predizbornom mintingu, uoči izbora u njegovoj partiji Likud.
U saopštenju se navodi da je izraelska protivvazdušna odbrana uspešno presrela projektil.
 
Izraelski mediji su objavili snimak na kojem se vidi trenutak kada pripadnici obezbeđenja odvode Netanjahua u sklonište.
 
Sličan incident se desio i u septembru, kada je Netanjahu u gradu Ašhdodu bio na predizbornom mitingu pre parlamentarnih izbora.
 
Nijedna Palestinska grupa nije preuzela odgovornost za jučerašnji napad.
 
Do sporadičnih raketnih napada iz Pojasa Gaze i odmazde izraelskog ratnog vazduhoplovstva dolazi uprkos sporazumu o prekidu vatre kojim su okončani veliki višednevni sukobi u novembru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet