Građani Srbije koji žive na Malti žaliće se Ustavnom sudu

Građani Srbije koji rade na Malti, čijoj deci preti deportacija planiraju da ulože žalbu Ustavnom sudu Malte, izjavila je Maja Braun Blagojević iz Malteško-srpske zajednice.
Građani Srbije koji žive na Malti žaliće se Ustavnom sudu
Foto: Pixabay
Maja Braun Blagojević rekla je za "Danas" da, po njenom saznanju, dok traje postupak pred Ustavnim sudom deca mogu da ostanu na Malti.
 
"Ovde je slična situacija kao u Srbiji i ti postupci mogu da traju jako dugo. Nama problem pravi Agencija za državljanstvo i boravak Malte koja je jedna birokratska institucija, koja svojevoljno menja pravila skoro svake nedelje i svi smo ugroženi zbog njihovih nepravednih i nerazumnih mera", navela je ona.
 
Odlukom da se ne izda boravišna dozvola za decu čiji roditelji po propisima Malte ne zarađuju dovoljno najviše su pogođeni građani bivše Jugoslavije, ukazala je Braun Blagojević.
 
"Građani trećih zemalja uglavnom ne dovode decu dok smo mi kategorija ljudi koji dovode celu porodicu i samim tim smo više ugroženi", kazala je Braun Blagojević, objavljeno je na sajtu lista.
 
Početkom meseca desetine roditelje iz bivših jugoslovenskih republika koji ne zarađuju godišnje najmanje 19.000 evra i uz to ne mogu da obezbede dodatnih 3.800 evra za svako dete nisu dobili boravišne dozvole za najmlađe članove svoje porodice.
 
Roditelji su već uložili žalbu Odboru za žalbe imigranata.
 
Iz Srbije je stigla inicijativa da malteške vlasti preispitaju svoju odluku, a ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je za januar političke konsultacije na tu temu.
  • y

    27.12.2019 12:44
    A u Srbiji kuca of 200kv plus par hektara zemlje. Pomodarski narod, ili bolje reci Kasandra sindrom. Tako je to kad se deca vaspitavaju rialitijem
  • jao

    26.12.2019 14:45
    Opet ovi... Da su pametni da ih odmah komplet deportuju, dok im nisu i njihovu zemlju pokvarili... Srbi bi i zvaku pokvarili. I jos ih nije sramota da kazu da druge emigrantske zajednice nemaju ovaj problem, hvale se time da su malteska socijala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet