Kina ukida kazneni sistem za prostitutke

Kina od danas ukida kazneni sistem za prostituciju koji je omogućavao policiji da zadržava seks radnike i njihove klijente u pritvoru do dve godine u takozvanim centrima za edukaciju.
Zatvorenici su bili prisiljeni da prave igračke i opremu i predmete za domaćinstva.
 
Ovaj sistem kažnjavanja treba da se okonča danas, a oni koji su u pritvoru biće oslobođeni.
 
Prostitucija je ilegalna u Kini i za nju je predviđena kazna do 15 dana zatvora i novčana kazna u vrednosti od oko 550 funti.
 
Sistem pritvora i edukacije pomogao je da se održi dobra socijalna atmosfera i javni red od uvođenja kazne pre više od 20 godina. Međutim, sistem je vremenom postao sve manje adekvatan, navodi BBC.
 
U analizi nevladine organizacije "Azija katalist" 2013. godine navodi se da se sistem pokazao neefikasnim i da nijedna od žena nije naučila ništa tokom pritvora, iako je to prvobitno bio cilj. Takođe, žene su većinom prisiljavane da rade teške fizičke poslove.
 
Prema podacima ove organizacije, sve prostitutke vratile su se odmah prostituciji nakon što su puštene.
 
Utvrđeno je, takođe, da su mnoge prostitutke bile žrtve policijskog prebijanja.
  • Ivan Obajcic

    29.12.2019 07:49
    Iska cesta 121
    Farsa bio sam prvi put 1997 godine u Kini i svaki hotel ima svoju "mama San" seficu zenska obavezno koja dovodi po 15 curica pred stranke u restoranima Hotela. Imao sam bas priliku da budem prijatelj jedne Mama San cura 19 godina milionerka nije znala sta sa parama u tim godinama nije ni mogla da izlazi van Kine. Kaze ma Policija dodje pohebe nesto uzme malo para i ode. Svi u dilu kao kod nas. I kasnije u 2008/9 sam bio u Kini svaki Hotel ima masazu koja te pita ocete i sex da doplatite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet