Žena koja je u SAD osuđena za terorizam javno podržala Kolindu Grabar Kitarović

U Hrvatskoj, u završnicu ulazi kampanja za drugi krug predsedničkih izbora, na kojem će pasti odluka o tome hoće li čelo države preuzeti Zoran Milanović, ili će na njemu ostati Kolinda Grabar Kitarović.
A upravo je ona izazvala novu buru u tamošnjoj javnosti, nakon što je njen štab objavio zvaničnu potvrdu da je u trci za predsedničko mesto podržava i Džulijan Bušić, žena koja je u Americi osuđena za terorizam.
 
U ambasadi SAD u Zagrebu rečeno je da se o tome neće oglašavati dok ne prođu izbori, a ni partijski kolega aktuelne predsednice, premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković, nije imao puno toga da kaže, uprkos insistiranju novinara.
 
"Video sam to, i to sam danas video, moram priznati, lično nisam bio upoznat sa tom porukom. Primio sam na znanje tu podršku i nemam drugih komentara", rekao je Plenković.
 
Novinari su, međutim, podsetili da je Bušić svoju podršku predsednici dala organizovano - na platformi HDZ-a. Upitan misli li da tako nešto šteti interesima Hrvatske, pre svega u odnosima sa SAD, Plenković je kratko rekao: "Odgovorio sam već na to pitanje".
 
Džulijen Bušić je supruga pokojnog Zvonka Bušića, hrvatskog nacionaliste koji je u SAD osuđen na doživotni zatvor zbog otmice putničkog aviona i postavljanja bombe koja je usmrtila njujorškog policajca Brajana Marija.
 
Ona je, takođe, osuđena na doživotni zatvor zbog učestvovanja u toj operaciji, koju su američki mediji opisali kao terorizam.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet