Prva sednica prelazne vlade Severne Makedonije, zadržani stari zamenici

Prelazna Vlada Severne Makedonije premijera Olivera Spasovskog održala je danas prvu sednicu na kojoj su imenovani vicepremijeri i dodeljena portfolija ministrima bez resora.
Spasovski je za zamenika zadržao ministarku odbrane Radmilu Šekerinsku i vicepremijere za evropska pitanja Bujara Osmanija i za politička Sadulu Durakua, dok je novi vicepremijer za ekonomska pitanja Mila Carovska, umesto Koče Andjuševa koji je napustio vladu.
 
Prema saopštenju, sedam ministara bez resora zadržali su portfolije koje su imali u vladi Zorana Zaeva, a generalni sekretar Vlade Severne Makedonije je ostao Dragi Raškovski. Na predlog Spasovskog imenovani su predsednici i članovi osnovnih vladinih komisija.
 
Zoran Zaev je juče, posle dve godine i sedam meseci na premijerskoj funkciji, podneo ostavku da bi omogućio da 12. aprila budu održani vanredni parmentarni izbori koji su lideri vodećih stranka dogovorili nakon što Severna Makedonija u oktobru treći put nije dobila datum za početak pregovora sa EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet