Na društvenim mrežama brojne poruke podrške trostrukom ubici iz Splita

Nakon što je mladi pomorac Filip Zavadlav juče priveden nakon trostrukog ubistva u centru Splita, na društvenim mrežama počele su se nizati poruke podrške osumnjičenom.
Za te građane Filip je "heroj".
 
Među komentarima navode da je "zaštitio brata i porodicu", da je "maknuo šljam s ulice" i poručuju da "nema države", "zakon ne funkcioniše", a da je 25-godišnji Filip pokazao "kako se brani svoja porodica". Osnovana je i grupa podrške.
 
Komentarima podrške priključio se i saborski zastupnik Ivan Pernar rekavši da je pratio slučaj i da policija kaže kako svi ubijeni imaju desetine krivičnih prijava, što daje naslutiti da su se bavili kriminalom.
 
"Posebno mi je, međutim, bio intrigantan detalj da osumnjičeni ubica nikad nije prijavio pretnje policiji. Baš iz tog razloga želim s vama da podelim iskustvo pretnje direktnim nasiljem koju sam doživeo i prijavio policiji. Do današnjeg dana, uprkos davanju iskaza, detaljnom opisu osumnjičene osobe, prisutnosti svedoka i snimcima videokamera, policija nije privela, prijavila i izvela na sud tu osobu. Što u prevodu znači da zakon ne važi ni za mene, kao saborskog zastupnika, i da, zapravo, prijavljivati za pretnju postaje besmisleno, jer policija ne radi svoj posao", rekao je Pernar.
 
Dalje je objasnio da u potpunosti razume građane koji ne prijavljuju pretnje policiji.
 
"Ako ne važi za mene, potpuno mi je razumljivo zašto osumnjičeni trostruki ubica nije išao policiji da prijavi osobe koje mu prete, jer čak i da mu jesu pretile, siguran sam da bi i dalje ostale na slobodi, kao što su ostale i nakon svih tih krivičnih prijava. Iz tog razloga smatram, ukoliko mu tri navedene osobe zaista jesu pretile nasiljem i maltretirale ga, da je njegov čin opravdan. Odneću mu kolače u zatvor", rekao je Pernar.
 
Klix.ba podseća da se Zavadlav sumnjiči za ubistvo Jurice Torlaka, Marina Bobana na Šperunu i Marina Paića zvanog Pajser u Radmilovićevoj ulici. Ovu trojicu, inače pripadnike narko miljea, pokosio je rafalima iz kalašnjikova u subotu popodne, nakon čega je s puškom u ruci krenuo prema Kamenitoj ulici. Nameravao je da ubije još dvojicu, ali nije ih pronašao.
  • Svinjac

    13.01.2020 19:54
    Njiiii
    U Srbiji bi bar jedan od ove trojice imao znacku a mozda i bio na duznosti...
  • Branko

    13.01.2020 10:06
    Svoj posao ovde u Srbiji prvo ne radi policija. Nema ih na ulicama i nasa javna bezbednost je ravna nuli. Svima su poznati slucajevi kada uopste nisu hteli ni da izadju na lice mesta jer je, po njihovoj proceni, steta mala, a njihova prisutnost na ulici, kao najbolji vid preventive, ako se izuzme sedanje po kaficima, takodje ne postoji. Tuzioci su posebna prica, utisak je da se boje da se upuste i prihvate bilo sta sto im nije potpuno sazvakano i servirano na tacni. Ogroman broj odbacenih tuzbi govori da sada vise ne znaju cak ni da napisu i obrazloze tuzbu, a o pazljivom i temeljnom vodjenju istrage nema ni govora. Zbog neznanja i nesigurnosti otezu godinama sa predmetima i traze misljenje stotinu vestaka, samo da skinu odgovornost sa sebe. Eto to je nasa stvarnost.
  • /

    13.01.2020 09:19
    /
    imali smo gospodja Soku pa se videlo kakva joj je data 'podrska'.
    cak i ovde medju komentatorima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet