VIDEO: Policajac nije reagovao na čoveka maskiranog u Hitlera, preti mu disciplinski postupak

Nemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici pojavio čovek maskiran u Adolfa Hitlera.
Dvojnik se pojavio na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji na motociklu nalik onom iz Vermahta.
 
Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio nemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.
 
Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smeju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima.
 
 
Guverner Saksonije Mihael Krečmer napisao je na Tviteru da je "pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno". Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Nemačke, biti održano i naredne godine, ali da pre toga mora da bude jasno da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da se nešto takvo neće ponoviti.
 
Vlasti u Saksoniji se već izvesno vreme bore da poboljšaju sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desničarska stranka Alternativa za Nemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine.
  • Bill

    14.01.2020 10:53
    Jbg. U Moskvi, na samom početku Crvenog trga, zajedno kralj Nikolaj, Lenjin i Staljin. Slikaju se za lovu sa narodom, pa zajedno u kafanu na votku (ja video!). I niko ne pita za masovna ubistava, za progone u Sibir, za Gulage!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.