Nemiri mogući u 40 odsto zemalja sveta

Skoro 40 odsto zemalja u svetu suočiće se u 2020. godini sa protestima i nemirima, pokazalo je najnovije istraživanje britanske konsultantske kuće Verisk Maplecroft.
Po najnovijem Indexu, od 195 svetskih zemalja, u 47 je u 2019. godini bilo nereda, a predviđa se da će broj zemalja u kojima se neredi dešavaju da se poveća na 75.
 
Prema analizi konsultantske kuće, Hongkong i Čile su označeni kao dve žarišne tačke koje su doživele najveći porast nemira od početka 2019, kao i da se ne očekuje da će tokom naredne dve godine doći do mira.
 
Ostale oblasti u kojima bi moglo da dođe do građanskih protesta su Nigerija, Liban i Boliviju, ali i Etiopija, Indija, Pakistan i Zimbabve.
 
Indeks predviđa da će 75 od 125 zemalja koje su pregledane osetiti pogoršanje stabilnosti, odnosno da će skoro 40 odsto od svih 195 nacija u svetu biti svedoci poremećaja i protesta u određenoj meri.
 
Zemlje identifikovane u ovom zabrinjavajućem krugu uključuju veoma uticajne nacije - Rusiju, Kinu, Saudijsku Arabiju, Tursku, Tajland i Brazil.
  • N.S

    20.01.2020 09:40
    Pa
    Nije ni cudo, na pragu treceg svetskog rata!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.