Pobeglo 75 zatvorenika iz zatvora u Paragvaju

Najmanje 75 zatvorenika, od kojih su mnogi članovi zloglasne brazilske bande, pobeglo je danas iz paragvajskog zatvora u pograničnom gradu Pedro Huan Kabalero, saopštile su vlasti ove zemlje.
Pobeglo 75 zatvorenika iz zatvora u Paragvaju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zvaničnici su rekli da su otkrili tunel i pronašli ćelije napunjene sa čak 200 vreća zemlje. Takođe su naveli da su direktor zatvora i šef za bezbednost odmah otpušteni.
 
"Nije moguće da niko sve to nije video. To nije priprema od jednog dana ili jedne noći", izjavila je ministarka pravde Sesilija Perez.
 
Ministar unutrašnjih poslova Euklides Akevedo rekao je da je tunel možda maska za pokrivanje saučesništva zatvorskih službenika i da je mnogim zatvorenicima, pretpostavlja se, dozvoljeno da izađu kroz glavnu kapiju zatvora.
 
On je dodao da većina begunaca pripada bandi "Prva glavna komanda" iz Brazila, blizu čije granice je smešten gradić Pedro Huan Kabalero.
 
Akevedo je rekao i da je nacionalna policija mobilisana zbog ovog bekstva i da je u toku potraga za beguncima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.