Uhapšen državljanin Srbije koji je hrvatskoj policiji pobegao kroz WC

Državljanin Srbije, koji je u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora, a u nedelju je pobegao policijacima koji su ga odveli na pregled u bolnicu, sinoć je uhapšen u Zagrebu i vraćen je u zatvor Remetinec.
Uhapšen državljanin Srbije koji je hrvatskoj policiji pobegao kroz WC
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Policijska uprava zagrebačka je potvrdila da je 31-godišnji muškarac uhapšen sinoć oko 20:50 časova i da će biti sproveden u remetinečki zatvor.
 
Pritvorenik, inače državljanin Srbije, pobegao je u nedelju u 11:15 časova iz KBC-a Sestara milosrdnica, u koji je doveden iz zatvora u Remetincu nakon što se požalio da mu nije dobro.
 
Pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero izjavila je u ponedeljak da je do bega zatvorenika iz bolnice u Zagrebu došlo zbog propusta u merama bezbednosti pa su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti postupci.
 
"Beg se dogodio zbog propusta u sigurnosti, pokrenuli smo postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na osiguranju istražnog zatvorenika, s obzirom da nisu primenili sve potrebno za osiguranje", poručila je Špero.
 
Dodala je kako je istražni zatvorenik bio u KBC-u Sestara milosrdnica zbog gutanja stranog tela i bolova u abdomenu, a bio je u pratnji pravosudne policije kako i nalažu mere osiguranja. Međutim, prilikom korišćenja WC-a zatvorenik nije bio vezan.
 
"Došlo je do problema u aprovođenju mera bezbednosti. Oni jesu bili uz zatvorenika, proverili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC", naglašava Špero.
 
Kazala je kako je na WC išao više puta.
 
"Ali, poslednji put je uspeo da preskoči zid i ode u prostoriju iz koje je uspeo da se udalji", dodala je.
 
Zatvorenik je pre korišćenja WC-a imao vezane ruke i noge, a tokom korišćenja WC-a pravosudni policajci nisu čuli otvaranje prozora ili slično.
 
"Kada su primetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su krenuli u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primetili otvoren prozor", rekla je Špero.
 
Procena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji deli prostorije bio dovoljno visok da je nemoguće za ga zatvorenik njegovih fizičkih osobina može preskočiti.
 
"Radi se o istražnom zatvoreniku koji se nalazi na izvršavanju istražnog zatvora zbog šverca migranata, odnosno protivzakonitog ulaženja na područje Hrvatske", kazala je Špero.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet