Plenković zbog imovinske afere smenio ministra zdravlja

Premijer Hrvatske Andrej Plenković smenio je ministra zdravlja Milana Kujundžića koji se našao u centru imovinske afere, potvrđeno je jutros novinarima u vladi.
Plenković zbog imovinske afere smenio ministra zdravlja
Foto: Pixabay
Kujundžić je juče rekao da mu "moral ne dozvoljava da podnese ostavku" ali da je premijeru dao mandat na raspolaganje. On je naglasio da je kriv zbog pogrešnog popunjavanja imovinske kartice, ali je ocenio da se radi o "normotehničkim greškama" i da u sadržajnom smislu nije ništa pogrešio.
 
"Pravda je sporija od medijskih natpisa, ali je dostižna", naglasio je Kujundžić koji se izvinio javnosti zbog "šlampavo popunjene imovinske kartice".
 
Aferu je nazvao "orkestriranim napadom interesnih grupa" i najavio da će potražiti pravnu zaštitu.
 
Kujundžić se poslednjih dana suočava s kritikama pošto su pojedini hrvatski mediji objavili da je njegova imovinska karta puna nelogičnosti, zbog čega slučaj istražuje i Komisija za odlučivanje o sukobu interesa. Navodno postoji nesrazmera između stvarne vrednosti imovine i one koja je navedena u imovinskoj kartici.
 
Već je nekoliko ministara u Vladi premijera Andreja Plenkovića iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) otišlo zbog afera, poslednji sada već bivši ministri uprave i državne imovine Lovro Kuščević i Goran Marić, zbog afera sa zemljištem i nekretninama.
 
Premijer i lider HDZ potom se odlučio za širu rekonstrukciju Vlade, pa je smenio još troje ministara, koji su imali izuzetno loš rejting u javnosti i za čija su se imena takođe vezivale afere - potpredsednika vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministarku regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac i ministarku za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić.
  • /

    28.01.2020 15:39
    Samo bih jednu reč promenila u naslovu. Plenkovića.
    Ipak, ima i gorih afera od imovinskih, kada je u pitanju naša "vita jela, zelen bor..." na gorepomenutoj funkciji
  • Nimbus

    28.01.2020 14:58
    Cak i Hrvatska ima koliko-toliko casti i zakona. Kod nas ne bi smenili ministra, ne znam koje afere da mu se dese, a desavaju se. Tetka iz kanade, Jovanjica, GIM, 24 stana u Bugarskoj, lazna diploma, restoran na Kopaoniku... Nastavite niz...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.