Državljanin Srbije i njegova supruga sa simptomima koronavirusa u karantinu u Indiji

Srpski državljanin i njegova supruga od juče su u karantinu u gradu Goi u Indiji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, potvrđeno je "Blicu" u diplomatskim krugovima.
Prema prvim informacijama, a koje su preneli indijski mediji, navodno je bilo reči o studentu i njegovoj majci, međutim, kako "Blic" saznaje, radi se o bračnom paru iz Srbije.
 
Bračni par je, naime, doputovao je iz Kine u Gou na more, kada je on primetio određene simptome, zbog čega se sam prijavio u bolnicu. Njegova krv je poslata na analizu, a rezultati se očekuju sutra. Do tada će oboje biti bolnici.
 
Kako navodi "Indian ekspres" on je u Indiju stigao prošle nedelje, a u Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.
 
"Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla. On je bio u kineskom gradu koji je udaljen oko 750 kilometara od Vuhana, i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophodni uzorci za analizu", saopštili su indijski zvaničnici, a prenosi ovaj indijski portal.
 
Minsitarstvo zdravlja Srbije: U kontaktu smo sa Indijom
 
Bićemo u kontaktu sa zdravstvenim vlastima Indije i pratićemo zdravstvenu situaciju našeg državljanina sa sumnjom na koronavirus, rečeno je "Novostima" u Ministarstvu zdravlja Srbije.
 
"Spremni smo da uradimo sve što bude potrebno, ali ne verujemo da bi iko dozvolio transport tog pacijenta u ovom trenutku", dodaju u Ministarstvu.
 
Do sada su od koronavirusa preminule 132 osobe, dok je obolelo 6.056 osoba.
  • Novosađanka

    29.01.2020 15:29
    Mordor
    Dovedite ih u Skupštinu.
  • antisrpska Zemlja

    29.01.2020 15:21
    Sajkaca
    ma kakav korona virus , snazna i stamena srbenda je otporna na svaki vid virusa .
    Zna srbenda da je to maslo zakuvao Tramp u saradnji sa Vatikanom .
  • Nenad

    29.01.2020 15:12
    Preuveličano
    Mislim da se namerno širi panika,ali naši građani tamo kažu da nije baš tako što novine piše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet