Pogođen Gadafijev kompleks

U vazdušnom udaru NATO na libijsku prestonicu Tripoli rano jutros značajno su oštećene zgrade unutar vojno-rezidencijalnog kompleksa Muamera Gadafija.
Kako se saznaje, najmanje dva snažna raketna udara pogodila su rano jutros Gadafijevo utvrđenje Bab al Azizija. Ovi napadi spadaju među najveće koji su do sada pogodili Tripoli.

Izveštač BBC iz Tripolija Ijen Panel kaže da su oštećene upravo one zgrade u kojima je Gadafi nedavno primio delegaciju Afričke unije. Libijska televizija i Džamahirija i Šababija televizija posle napada su na pola sata prekinule emitovanje programa. Jedan neimenovani libijski zvaničnik, na koga se poziva AFP, rekao je da je u napadu ranjeno 45 ljudi, od kojih se 15 nalaze u kritičnom stanju, ali da ne zna da li ispod ruševina ima još žrtava.

On je izneo mišljenje da je to bio pokušaj ubistva pukovnika Gadafija, dok je Gadafijev sin Saif al-Islam rekao da je bombardovanje predsedničke rezidencije kukavički čin. "Ovaj kukavični napad na Gadafijevu rezidenciju može da uplaši decu, ali mi nećemo napustiti borbu i ne plašimo se", kazao je on, dodajući da je bitka koju vodi NATO unapred izgubljena.

Snažne eksplozije uzdrmale su centar Tripolija ubrzo posle ponoći dok su avioni leteli iznad prestonice. To su bile najsnažnije detonacije u libijskoj prestonici od početka NATO operacije i od njih se zatresao hotel nedaleko od centra grada u kome su odseli strani dopisnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.