Hongkong zatvara granice prema Kini u ponoć

Hongkong će u ponoć zatvoriti gotovo sve kontrolne punktove na kopnenoj i morskoj granici prema Kini kako bi se zaustavilo širenje novog koronavirusa, najavila je danas premijerka Keri Lam.
Hongkong zatvara granice prema Kini u ponoć
Foto: Pixabay (ilustracija)
Lam je na današnjem brifingu rekla da će ostati otvorena samo dva granična kontrolna punkta – u zalivu Šendžen i most za Makao i Džuhaj.
 
Ona je negirala da je taj potez iznudjen pod pritiskom medicinskih radnika koji su zapretili petodnevnim štrajkom tražećii od vlade zatvaranje svih granica prema Kini.
 
Radio televizija Hongkong (RTHK) izvestila je da su neki medicinski radnici danas već stupili u štrajk, a neki su upozorili da će se priključiti sutra ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
 
Lam je rekla da zatvaranje granica nema "apsolutno nikakve veze sa štrajkom" već da predstavlja isključivo meru za zaustavljanje širenja virusa kojim je zaraženo 15 ljudi u Hongkongu.
 
Ona je pozvala stanovnike tog grada da budu ujedinjeni u borbi protiv epidemije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet