Dve žene pobegle iz karantina u Rusiji

Dve Ruskinje, koje su pobegle iz bolničkog karantina - jedna skokom kroz prozor, druga pošto je onesposobila električnu bravu, izjavile su da su to učinile zbog odsustva saradnje lekara, loših uslova u bolnicama i straha da će biti zaražene virusom korona, javlja danas AP.
Dve žene pobegle iz karantina u Rusiji
Foto: Pixabay
U Rusiji su zabeležena samo dva slučaja virusa korona, ali su vlasti, kako bi sprečile širenje bolesti, smestile u bolničke karantine nekoliko stotina ljudi koji su se vratili iz Kine, odakle virus potiče.
 
Obe žene su se našle u karantinu po povratku iz kineske oblasti Hajnan, popularne među ruskim turistima.
 
Žena iz Samare je navela da je u karantin stigla po povratku iz Kine, jer je njen sin imao virusnu respiratornu infekciju, ali da rezultate testova nije dobila ni posle pet dana. Tvrdi da je bila zabrinuta jer članovi bolničkog osoblja nisu u izolovanom delu nosili zaštitne maske ili su zaštitnu odeću bacali na pod i da je dobila objašnjenje da sa sinom mora ostati u karantinu 14 dana, bez obzira što je utvrđeno da nisu oboleli.
 
Posle bekstva je policija ženu ispitala kod kuće, ali nije podnela prijavu.
 
Druga žena, Ala Iljina iz Petrograda, tvrdi da je joj je, pošto se požalila na bolove u grlu, nekoliko dana po povratku iz Hajnana, u bolnici rečeno da će biti puštena iz karantina posle 24 sata. Sledećeg dana je obaveštena da su tri testa pokazala da nije obolela, ali da će u karantinu morati da provede dve nedelje.
 
Ala Iljina je izjavila da u bolničkoj sobi nije bilo štampe, knjiga, šampona, ni vaj-faja i da kanta za smeće nije nikada pražnjena, zbog čega je izazvala kratak spoj, time onesposobila električnu bravu i pobegla.
  • Грађанин

    12.02.2020 13:32
    За госпође по 3 месеца затвора

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.