Sobranje donelo odluku o raspuštanju

Parlament Severne Makedonije jednoglasno je danas doneo odluku o raspuštanju, uoči prevremenih parlamentarnih izbora 12. aprila, nakon burne sednice na kojoj je usvojen Zakon o javnom tužilaštvu.
Predlog za raspuštanje Sobranja, za koji je glasalo 108 poslanika, podneo je predsedavajući Talat Džaferi, koji je rekao da je danas krajnji rok za raspuštanje parlamenta.
 
Prethodno su poslanici izglasali Zakon o javnom tužilaštvu sa 80 glasova "za", šest "protiv" i bez uzdržanih.
 
Međutim, prvo su za usvajanje zakona glasala samo 74 poslanika, pa je Džaferi poništio glasanje, zato što, kako je naveo, nije video da je poslanica Demokratske obnove Makedonije (DOM) Liljana Popovska tražila proceduralno da se obrati. To je dovelo do protesta VMRO-DPMNE, ali je Džaferi dozvolio Popovskoj da se obrati.
 
Nakon izglasavanja zakona, Nikola Micevski iz VMRO-DPMNE uzvikivao je "kriminalci, kriminalci" i poručio da je trebalo da bude prihvaćeno prvo glasanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.