Direktor bolnice u Vuhanu preminuo od virusa korona

Šef vodeće bolnice u kineskom gradu Vuhanu, epicentru epidemije virusa korona, preminuo je od bolesti prouzrokovane tim virusom, objavila je državna televizija, prenosi Rojters.
Liju Žiming, direktor bolnice Vuhan Vučang, umro je u 10:30 časova ujutro po lokalnom vremenu kao drugi istaknuti kineski lekar koji je podlegao virusu.
 
Ranije ovog meseca, milioni u Kini oplakivali su smrt Li Venlijanga, lekara koji je prethodno bio ukoren zbog izdavanja ranog upozorenja o virusu korona.
 
Desetine hiljada medicinskih radnika borilo se protiv širenja virusa za koji se veruje da se prvi put pojavio na pijaci morske hrane u Vuhanu, glavnom gradu centralne provincije Hubej.
 
Kao i u slučaju Lijeve smrti, na kineskom internetu u ponedeljak uveče vladala je zbrka u vezi sa zdravstvenim stanjem direktora bolnice. Komunističko propagandno odeljenje Komisije za zdravstvo provincije Hubej je u ponedeljak uveče na društvenim mrežama objavio je da je Liju umro, ali je u sledećoj objavi pisalo da je živ.
 
Naknadno nisu objavili nijednu poruku otkad je državna televizija u utorak ujutro objavila Lijuovu smrt. 
  • StAV

    18.02.2020 07:53
    Zrtvovali ga Kinezi
    Zbog marketinga, treba im mucenik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.