Zbog upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje u Holandiji kažnjeno 200.000 građana

Za šest meseci otkad je u Holandiji na snazi zabrana korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje bicikla, kažnjeno je više od 20.000 ljudi, dok je ukupan broj vozača svih vrsta vozila kažnjenih zbog toga, deset puta veći - 200.000, piše časopis na engleskom "Dač rivju".
Zbog upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje u Holandiji kažnjeno 200.000 građana
Foto: Pixabay
Od jula prošle godine kada je upotreba telefona tokom vožnje bicikla postala krivično delo, više od 21.300 biciklista kažnjeno je novčanim kaznama objavili su ove nedelje u zajedničkom saopštenju ministarstva pravosuđa i bezbednosti, državno tužilaštvo, policija i Centralna služba za naplatu sudskih kazni.
 
Vozači motornih vozila su zbog korišćenja telefona tokom vožnje zaustavljeni za šest meseci više od 121.000 puta, ali samo je 80.000 kažnjeno novčano, dok su ostalima izrečene druge kazne.
 
Ukupan broj svih kazni za saobraćajne prekršaje je opao u Holandiji: dok je 2018. godine bilo evidentirano 9,2 miliona prekršaja, 2019. ih je bilo devet odsto manje.
 
Ministarstvo pravosuđa to objašnjava smanjenjem broja ljudi koji voze bez vozačke dozvole, izmenama koje na putevima otežavaju brzu vožnju i jačim upozorenjima na kamere-radare koje snimaju one koji prebrzo voze. Međutim, problem brzine je u Holandiji ostao: od 8,4 miliona novčanih kazni vozačima prošle godine, više od 82 procenta je bilo zbog prebrze vožnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.