"Za dom spremni" iz Tompsonove pesme podelio sudije Visokog prekršajnog suda

Devet sudija u Odeljenju Visokog prekršajnog suda u Zagrebu nije se saglasilo o tome da li je ustaški pozdrav "Za dom spremni", kojim počinje pesma Marka Perkovića Tompsona "Bojna Čavoglave", prekršaj ili ne.
Pozivajući se na nezvanične informacije, list piše da je troje sudija jasno i nedvosmisleno iznelo stav da je pozdrav "Za dom spremni", u skladu sa ranijim presudama tog suda, u svakom kontekstu protivzakonit.
 
Troje sudija smatra da nije prekršaj, dok je troje sudija zaključilo da pozdrav u jednom kontekstu može biti kažnjiv, a u drugom ne.
 
O tom slučaju se raspravljalo tri sata, iako su sudije tog suda već donele niz pravosnažnih presuda u kojima su odlučili da je taj pozdrav prekršaj. Na sednici svih sudija Visokog prekršajnog suda ponovo će se raspravljati o ustaškom pozdravu.
  • EvoOvako

    23.02.2020 08:41
    EU
    Je nastala na antifašističkim i antinacističkim vrednostima.
    Mnoge države te vresnosti ne gaje.
    Kada se u Skandinaviji, a Skandi opasno koketuju sa nacizmom, u antiislamskoj euforiji postrojila "garda" Odinovi sinovi, ekstremni muslimani su uspostavili Alahove sinove.
    Toga, vidimo, ima i i najrazvijenijim državama.
    Ali, u Skandinaviji su države se obračunske oba pokreta i nisu tolerisali sr.nja kao ovo.
    Vrlo se dobro zna kakvi su uzvici "Za dom spremni" i "Sieg heil".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet