Druga žrtva korona virusa u Italiji

Žena zaražena korona virusom preminula je u Italiji, gde je do sada registrovano 30 obolelih, prenele su italijanske agencije.
Druga žrtva korona virusa u Italiji
Foto: Pixabay
Ta žena, druga žrtva virusa u Italiji, primljena je u bolnicu pre 12 dana i preminula je od upale pluća. On je živela u Lombardiji, gde je registrovan najveći broj zaraženih i gde je više od 10 gradova juče stavljeno u delimični karantin.
 
Italijanski mediji ranije su javili da je u Italiji u Padovi umro je 78-godišnjak koji je bio pozitivan na virus korona. On je jedan od dvojice iz Veneta koji su pozitivni na taj virus. Zdravstvene su vlasti juče izvestile o 15 slučajeva zaraze virusom u Lombardiji na severu Italije te dva u susednom Venetu, prenosi HRT.
 
Nekoliko je gradova na severu zemlje, u pokušaju suzbijanja širenja virusa, naredilo zatvaranje svih javnih prostora, uključujući škole, prodavnice i sportske objekte. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da se sužava prostor mogućnosti suzbijanja epidemije korona virusa i da se zato mora brzo reagovati.
 
Među zaraženima je i pet zdravstvenih radnika. Tri osobe zaražene korona virusom zabeležene su proteklih dana u Italiji pa ih je ukupno 19. Stotinu ljudi je testirano, a nekoliko gradova severne Italije naredilo je zatvaranje svih prostora javnog okupljanja, u pokušaju suzbijanja širenja virusa.
 
Adriano Trevisan (78) prva je žrtva tog virusa u Italiji. On je bio hospitaliziran u bolnici u Padovi, zajedno s drugom zaraženom osobom u toj regiji. U bolnici je bio 10-ak dana zbog zdravstvenih teškoća. Trevisan je bivši vlasnik građevinske firme, otac troje dece, prenosi agencija Ansa.
  • Olga

    22.02.2020 23:20
    Danas ih je vec oko.80! Pacijent od koga je krenulo, nazalost je jako aktivan covek, osim posla, igrao je fudbal, trcao maraton, sve u poslednje dve nedelje! Ko zna koliko ce ih vec sutra biti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet