Greškom puštena 23 putnika sa kruzera bez ponovljenog testa na virus korona

Japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato izvinio se danas pošto su vlasti dozvolile iskrcavanje 23 putnika sa kruzera "Dajmond princes" bez ponovljenog testiranja po isteku dvonedeljnog karantina.
"Duboko žalim zbog naše greške. Učinićemo sve da ne ponovimo sličnu grešku", rekao je on novinarima.
 
Ispostavilo se da je jedna putnica, Japanka, po napuštanju broda bila pozitivna na virus korona. Ona se iskrcala sa broda usidrenog kod Jokohame u sredu nakon dvonedeljnog karantina, ali je na novom testu u prefekturi Točigi utvrđeno da je pozitivna na virus.
 
Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će ponovo testirati 23 putnika koji su se iskrcali sa broda u sredu i četvrtak. Oni su poslednji put testirani pre 5. februara i japansko ministarstvo pokušava da dopre do njih kako bi se ponovili testovi.
 
"Duboko se izvinjavamo za situaciju izazvanu našim previdom", rekao je Kato i najavio da će nadležni preduzeti sve neophodne mere kao što su dvostruke provere da bi se sprečio recidiv.
 
Kruzer sa 3.700 putnika i članova posade, bio je u karantinu od 3. februara.
  • TCP

    23.02.2020 19:12
    Para vrti gde burgija neće.
    Naročito u današnje doba gde je moguće daljinski otvoriti račun i platiti nekom.
    Samo Wifi treba.
  • Wow

    23.02.2020 13:06
    Pa vi ste idioti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.