Italija izoluje gradove u kojima ima najviše zaraženih virusom korona

Nakon što je naglo porastao broj ljudi zaraženih virusom korona, italijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih - u regijama Lombardiji i Venetu.
Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi 50.000 ljudi, te gradić Vo sa 3.000 stanovnika u Venetu.
 
"Želimo da izolujemo zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja", izjavio je ministar zdravlja Roberto Speranca nakon hitnog sastanka vladinog kabineta koji je održan u subotu u Rimu.
 
Svetska zdravstvena organizacija objavila je da Italija ima najviše zaraženih virusom korona u Evropi. 
 
U Nemačkoj je zabeleženo 16 slučajeva, u Francuskaj 12, gde je jedna osoba preminula, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.
 
Premijer Đuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Takođe, ako bude potrebno pomoći će i vojska.
 
Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja, a to znači da se neće odigrati i neke utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva u nedelju, Inter - Sampdorija i Verona - Kaljari.
 
I pre hitnog sastanka vladinog kabineta lokalne vlasti u severnim italijanskim regijama s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javne događaje.
 
Takođe, prekinut je i karneval u Veneciji.
 
Više od 100 slučajeva koronavirusa u Italiji
 
Italija ima više od 100 slučajeva virusa korona, izjavio je Atilio Fontana koji je na čelu severnog regiona Lombardija, apelujući na uvođenje strože kontrole na granicama.
 
"U Lombardiji je zaraženo 89 ljudi, uključujući jednu mlađu osobu u Valtelini, dolini u kojoj je smešteno popularno skijalište", rekao je Atilio Fontana za SkyTG24.
 
Fontana je rekao i da postoje dve pretpostavke o tome kako se zarazio 38-godišnji stanovnik Kodonja, 60 kilometara južno od Milana, za koga se smatra da je prvi slučaj virusa korona u Lombardiji.
 
Prema zvaničnim podacima civilne zaštite, dve osobe su umrle od bolesti KOVID 19 izazvane virusom.
  • Patrijota

    24.02.2020 20:12
    Ja sam se nadao da ce Srbija biti lider u Evropi i sire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet