Potvrđeni prvi slučajevi virusa korona u Hrvatskoj i Austriji

Potvrđen je jedan slučaj zaraze virusom korona u Hrvatskoj, kao i dva u Austriji.
Potvrđeni prvi slučajevi virusa korona u Hrvatskoj i Austriji
Foto: Pixabay
U Hrvatskoj je u pitanju mlađi čovek i on se nalazi na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je ovaj muškarac u dobrom stanju.
 
Iz štaba za virus korona rekli su da su danas u 11:30 časova dobili rezultate za hrvatskog državljanina koji je boravio u Milanu i da će se fokusirati na kontakte koje je on imao. 
 
U Austriji su potvrđena prva dva slučaja infekcije virusom korona. Prvi testovi su bili pozitivni, a dalja testiranja treba da potvrde sumnju.
 
Oba lica, koja su poreklom iz italijanske regije Lombardija, a koja žive u Insbruku, došla su u bolnicu sa temperaturom. Oni su smešteni na izolovanom odeljenju klinike u Insbruku.
 
Dalji detalji o pogođenim licima vlasti Tirola nisu želele da iznesu, izuzev da obojica imaju 24 godine.
 
Inače pokrajina Tirol se graniči sa Italijom, odnosno italijanskim regijima u kojima su zabeležene infekcije virusom korona.
  • iguman

    25.02.2020 19:57
    Batut
    laze.
    Korona je je vec u Srbiji. Samo da ne dodje i u Vojvodinu.
  • Hm

    25.02.2020 16:42
    KCV nema maske i zaštitnu opremu za zaposlene, a bogami ništa nije pripremljeno ni za zbrinjavanje eventualno bolesnih. Znam nažalost
  • Doca

    25.02.2020 14:24
    Kolko hoćeš
    Evo pred vratima u Srbiji je korona virus. Ministar Lončar kaže da smo spremni. Nije tačno,po bolnicama nemamo osnovne stvari.
    Sramota, a ti doktore.radi kad nemaš osnovna sredstva ni minmum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet