VIDEO: Lizali svetilišta u Iranu zbog virusa korona, mogli bi da završe u zatvoru

Dvojica muškaraca koja su snimljena kako ližu svetilišta u Iranu mogla bi da završe u zatvoru zbog zanemarivanja zdravstvenih upozorenja u pogledu epidemije virusa korona.
Na jednom video snimku vidi se kako čovek liže svetište Masumeh, koje se nalazi u gradu Kom, i govori da ga nije briga šta će se dogoditi jer se ne boji virusa korona. Na drugom snimku se vidi kako drugi muškarac liže jednu grobnicu.
 
"Ližem grobnicu kako bih se razboleo. Na taj ću se način rešiti virusa", kazao je.
 
Iranski zastupnik Hasan Novrozi rekao je kako one koji rade ovakve nekonvencionalne radnje čeka od dva meseca do dve godine zatvora i kako bi mogli biti bičevani 74 puta, javlja "The Independent".
 
 
Iranske vlasti istovremeno sprovode razne preventivne mere, poput dezinfekcije svetih mesta, kako bi zaštitile sve posetioce tih objekata.
 
Sveti gradovi Mašhad i Kom posebno su pogođeni epidemijom zaraze novim sojem virusa. Iranski zdravstveni zvaničnici juče su potvrdili kako je u toj zemlji od virusa korona do sada umrlo 77 osoba, a da ih je 2.336 zaraženo.
  • wnj

    04.03.2020 12:47
    Evolucija na delu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet