Funkcioner Evropske agencije za odbranu zaražen virusom korona

Funkcioner Evropske agencije za odbranu (EDA), agencije EU sa sedištem u Briselu, testiran je pozitivno na virus korona posle povratka iz misije u Italiji, rekla je danas portparolka EU za Frans pres.
Funkcioner Evropske agencije za odbranu zaražen virusom korona
Foto: Pixabay
"Imali smo potvrdu tog slučaja", rekla je portparolka Evropske komisije Dana Spinant u odgovoru na pitanje o informaciji objavljenoj na portalu Euractiv.
 
Portparolka agencije EDA je rekla da se taj funkcioner vratio iz Italije 23. februara ali da nije učestvovao na sastanku sa 30 funkcionera drugih institucija EU, što je takođe pisalo u Euractivu.
 
Belgijsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ta osoba ubrojana u zaražene virusom korona u Belgiji. U ovoj zemlji je registrovano 23 slučaja zaraženih ovim virusom, od kojih 10 u poslednja 24 časa. Devet od deset njih se vratilo sa putovanja iz Italije, saopštilo je ministarstvo.
 
Evropska komisija je juče saopštila da će razmotriti prilagođavanje mera prevencije pošto je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) sa sedištem u Stokholmu, podigao nivo rizika od virusa korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).